Ilmakuvaus

Ilmakuvaus

phantom 4 pro obsidian

Pystymme ottamaan 20mpx (5472 x 3648) valokuvia sekä 4K 60/30fps / 1080p 120fps videota ilmasta DJI Phantom 4 Pro nelikopterilla. Kopterin voi nostaa jopa 150 metrin korkeuteen. Yhden akun kesto lentoaikana on noin 30 minuuttia. Radioyhteyden kantama (ohjaus ja videolinkki) on jopa yli 5km. Kopterissa oleva kamera on kiinni 3-akselisella gimbal-vakaajalla, joka pitää kameran suorassa riippumatta ilma-aluksen liikkeistä. Kopterissa on myös muuta tekniikkaa joka mahdollistaa lennon myös sisätiloissa. Töitämme voit nähdä Galleriassa.

Fotogrammetria

Voimme luoda niin pienestä kuin suurestakin alueesta 2D- tai 3D-kartan. 3D-kartta luodaan fotogrammetriaohjelmalla. Ohjelma vertailee kuvien yhteisiä pisteitä ja metadataa (esim. sijainti, kameran asento) ja yhdistää kuvista 3D-mallin. Tulokset ovat usein yllättävänkin hyviä. Tarkasta 3D-kartasta saadaan hyödyllistä dataa ja sillä voidaan mitata korkeuseroja, pituuksia, pinta-aloja ja tilavuuksia. Esimerkiksi sepelikasan tilavuuden mittaaminen onnistuu fotogrammetrian avulla helposti. 3D-malli voidaan myös ladata ja syöttää mallinnusohjelmaan. Alla esimerkki 3D-mallista.

Toimintamme on Trafi:n ”miehittämättömän ilmailun” säädösten mukaista ja siitä on ilmoitettu Trafi:lle   https://www.trafi.fi/ilmailu/miehittamaton_ilmailu (1.1.2017)